Самоменеджмент

Організація своєї діяльності та ефективне управління часом – це особливо актуальне, поширене та непросте питання. Його складність також у тому, що кожній людині, зважаючи на рід занять, особистий темперамент та багато інших психологічних особливостей, використовувати готові шаблонні рішення не завжди підходить.

Я хочу поділитися своїм набором інструментів для організації своєї роботи і відпочинку. Відразу ж зауважу, що це далеко не досконалий метод, я весь час шукаю найбільш оптимальне рішення. А поділитися хочу, щоб ви своїми коментарями доповнили чи запропонували свій перевірений варіант.

Не зважаючи на те, що я закохана в цифрові технології, тут вони не у мене не проходять. Не люблю електронних записників, календарів, поки що не можу до них звикнути. Тут віддаю перевагу паперовим блокнотам, різнокольоровим листам, гарним ручкам.

А от нещодавно знайшла щотижневий планувальник формату А3 і вирішила створити собі таку таблицю.

Дати я не підписую, а наклеюю стікери. Таким чином використовується довше один лист і пройдений понеділок легко замінити на наступний.

Найлівіше, на яблучках, пишуться великі ідеї, цілі. Трохи правіше записано задачі, які не призначені на дату, а стоять у черзі на виконання, коли буде час.

Униз переношу виконані справи, які через певний час потрібно буде ще ставити у розклад: передати покази лічильників, відвідати перукаря, перевірити курси…

Зліва – замітки: прочитати книги, подивитись фільм тощо.

Вгорі можна розмістити справи, на які потрібно виділити частинку часу щодня: спорт, іноземна мова, сортування паперів, наповнення сайту, написання постів та ін.

Скористайтеся також різнокольоровою гамою. Це і приємніше для ока, і створює зрозумілий візуальний ефект, якщо окремий колір відповідатиме за свою частину вашого життя: сім’я, робота, відпочинок, саморозвиток тощо. Таким чином добре контролювати, чи всім сферам вашого життя ви приділяєте належну увагу.

Знову повторюсь, що це мій робочий проєкт, він ще не завершений та не досконалий, тому ваші ідеї та пропозиції для мене вкрай важливі.

Самоменеджмент

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *